Hopp til hovedinnhold

Fagskolene må styrkes i ny regjeringsplattform

Publisert: 8. oktober 2021

Nasjonalt fagskoleråd har store forventninger til ny regjeringsplattform som snart blir lagt frem. Landsmøtene til Senterpartiet og Arbeiderpartiet har gjort tydelige vedtak om at høyere yrkesfaglig utdanning skal styrkes.

Nasjonalt fagskoleråd venter spent på om den nye regjeringen vil legge frem en forpliktende opptrappingsplan med tusen nye fagskoleplasser årlig over fem år, i tråd med arbeidslivets behov, sier leder i Nasjonalt fagskoleråd, Arvid Ellingsen.

Fagskolene er i vekst og vil i år passere 25 000 studenter. De har spilt en avgjørende rolle i bransjeprogrammene, og har gitt tusenvis av permitterte arbeidstakere i Norge et tilbud som har gjort at de står sterkere på arbeidsmarkedet.

Nasjonalt fagskoleråd er også opptatt av å sikre etter- og videreutdanningstilbud for fagskolelærere for å opprettholde høy faglig kvalitet på utdanningstilbudet.

- Min siste utfordring til ny regjering vil være at de skal bli husket som den regjeringen som løftet fagskolene helt til topps i utdanningshierarkiet. Høyere yrkesfaglig kompetanse må verdsettes på samme måte som høyere akademisk kompetanse og de må få lov til å tilby utdanning på et høyere nivå i nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, slik fagskoleutdanning i resten av Europa har fått muligheten til, sier Arvid Ellingsen.