Hopp til hovedinnhold

Ny ledelse i Nasjonalt Fagskoleråd

Publisert: 5. mars 2024

Nasjonalt Fagskoleråd har valgt spesialrådgiver i LO, Arvid Ellingsen, som ny leder og fagleder i Abelia, Anja Johansen, som ny nestleder.

Bilde av Anja Johansen og Arvid Ellingsen

Arvid Ellingsen jobber i samfunnspolitisk avdeling i LO med ansvar for høyere yrkesfaglig utdanning, høyere utdanning og forskning. I tillegg er han hovedverneombud i LO. Han har tidligere jobbet som kommunikasjonsleder i Forskerforbundet og samfunnskontakt i Universitets- og høyskolerådet. Arvid Ellingsen har vært bystyrepolitiker i Oslo for Sosialistisk Venstreparti. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen.

- Jeg ser frem til å lede Nasjonalt Fagskoleråd i de to neste årene, med kommende stortingsmelding om høyere yrkesfaglig utdanning og store forventninger til at regjeringen innfrir sine løfter i Hurdalsplattformen. Regjeringen har lovet en kraftig opptrapping av antall studieplasser og at fagskolene skal være et likeverdig yrkesfaglig alternativ til universitets- og høgskoleutdanning. Dette vil jeg jobbe for å få på plass, sier nyvalgt leder i Nasjonalt Fagskoleråd, Arvid Ellingsen.

Anja Johansen jobber som leder for kompetansepolitikk i Abelia, landsforeninga i NHO for kunnskaps- og teknologibedrifter. Hun er også leder for bransjeforeningene Forum for friskoler og Forum for fagskoler. Hun har tidligere vært statssekretær for kunnskaps- og integreringsministeren, og har over 20 års erfaring som lærer, primært i videregående skole. Anja Johansen har vært kommunepolitiker for Venstre og fylkesleder for Nordland Venstre.

- Jeg gleder meg til å gjøre en ekstrainnsats for høyere yrkesfaglig utdanning! Studenttallet i fagskolene har økt mye seinere år. Kompetansebehovet i landet viser likevel klart at potensialet for å fylle viktige funksjoner i samfunnet er mye større gjennom høyere yrkesfaglig utdanning enn vi utnytter i dag. Det er utfordringer å ta tak – og det fins det et hav av muligheter for fagskolesektoren, sier nyvalgt nestleder i Nasjonalt Fagskoleråd, Anja Johansen.

Kontaktinformasjon:

Arvid Ellingsen: 95079056
Anja Johansen: 48275780